Öka din självkänsla med dessa mogna strategier för att hantera tuffa situationer (1 minuts läsning)

Öka din självkänsla med dessa mogna strategier för att hantera tuffa situationer (1 minuts läsning)

Här fortsätter inlägget “Öka din självkänsla med dessa mogna strategier för att hantera tuffa situationer” med hur du kan öka din självkänsla genom att hantera dina tankar och känslor.

Öka din självkänsla med dessa mogna strategier för att hantera tuffa situationer:

Psykiatern Vaillant delade in försvarsmekanismerna i fyra mognadsnivåer som speglar alltmer konstruktiva sätt att hantera svåra situationer, tankar och känslor.

Det här inlägget handlar om 3 av 5 mogna och empatiska försvarsmekanismer på nivå IV. Att använda dem skapar balans och hjälper oss därför att anpassa oss till motstridiga krav. De maximerar vanligtvis tillfredsställelsen och låter oss vara medvetna om känslor, tankar och konsekvenser.

Förväntan är att hantera en stressande händelse genom att mentalt förbereda och planera för scenarier. Förväntan inkluderar att påminna oss om att obehaget snart kommer att gå över, att vi har överlevt liknande situationer tidigare och att lidandet kommer att vara hanterbart.

Altruism är när vårt beteende och handlingar syftar till att gynna någon annan än oss själva. Forskning har visat att denna princip ofta gör oss friskare, mer tacksamma och kloka. Men det kan också utnyttjas eller bli självutplånande.

Humor pekar ut de roliga eller ironiska aspekterna. Humor handlar också om att inte ta oss själva på för stort allvar. Detta hjälper oss att ta in, acceptera, härda ut och anpassa oss till en tuff situation.

Mer om hur du kan stärka din självkänsla på gratisbloggen eller kursen Stärk din självkänsla och utveckla din inre trygghet på https://jennyrappblifri.se

Mer information:

Har du frågor du önskar svar på kan du skriva dem i kommentarsfältet. Maila mig på jennyrapp@jennyrapp.com 

Hitta mer inspiration om hur du blir fri med psykologi på bloggen: https://www.jennyrappblifri.se/blogg/ 

eller på Instagram: https://www.instagram.com/jennyrappblifri/

Temabibliotek på den engelska bloggenhttps://www.jennyrapp.com/

Kurser i personlig utveckling på https://jennyrappblifri.se:

Stärk din självkänsla & utveckla din inre trygghet

Bli fri från stress

Bli fri från utmattning & få nya krafter

HSP: Följ ditt inre – Hantera känslor, tankar & behov

Personlig utveckling: Bli fri med kraftfulla insikter i psykologi

Relationer & inre styrka: Skapa livsbalans & nå din potential

Öka din självkänsla med dessa mogna strategier för att hantera tuffa situationer
Öka din självkänsla med dessa mogna strategier för att hantera tuffa situationer

#självkänsla #försvarsmekanism #stress #stolt #känslor  #självkänsla #wwwjennyrappblifrise #stresshantering #utbränd #utmattning  #acceptans #självförtroende #ACT #lugn #medvetennärvaro #hälsa #livskvalitet #livsglädje #sundavanor #psykologi #självhjälp #måbra #vila #lycka #harmoni #motivation #inspiration