Öka din självkänsla genom att förstå problemet med superkrafter (1 minuts läsning)

Öka din självkänsla genom att förstå problemet med superkrafter (1 minuts läsning)

Detta inlägg “Öka din självkänsla genom att förstå problemet med superkrafter” fortsätter med hur du kan öka din självkänsla genom att lära känna och hantera dina tankar och känslor. Detta är innehållet i den omogna försvarsmekanismen omnipotent kontroll.

Öka din självkänsla genom att förstå problemet med superkrafter:

Omnipotent kontroll är en primär försvarsmekanism. Det handlar om att känna sig oövervinnlig och ha övernaturliga krafter. Det handlar också om att känna att man har obegränsad auktoritet eller inflytande över sin omgivning.

Barn har en omnipotent utvecklingsfas när de känner att de är superhjältar med magiska krafter. Detta kan förbli en önskan även hos vuxna. Omnipotent kontroll är en central dimension i vissa personlighetsstörningar såsom narcissism och borderline.

Den är också närvarande i viss utsträckning när man har tvångsmässiga tankar som i magiskt tänkande – att specifika ritualer kan påverka orelaterade situationer.

Omnipotent kontroll kan också handla om den primitiva fantasin att källan till allt som händer är en själv – som att vara Gud eller ’den utvalda’ under en psykos.

Man tror att omnipotent kontroll bygger på att man inte inser andras separata existens och att andra kan ha en annan vilja den man själv har.

Omnipotent kontroll är också en sund och viktig dimension i självkänsla med den viktiga skillnaden att man här accepterar att andra också kan ha omnipotent kontroll – att vi alla är speciella och unika.

Mer om hur du kan stärka din självkänsla i nästa inlägg. Se även gratisbloggen eller kursen Stärk din självkänsla och utveckla din inre trygghet på https://jennyrappblifri.se 

Mer information:

Har du frågor du önskar svar på kan du skriva dem i kommentarsfältet. Maila mig på jennyrapp@jennyrapp.com 

Hitta mer inspiration om hur du blir fri med psykologi på bloggen: https://www.jennyrappblifri.se/blogg/ 

eller på Instagram: https://www.instagram.com/jennyrappblifri/

Temabibliotek på den engelska bloggen https://www.jennyrapp.com/

Kurser i personlig utveckling på https://jennyrappblifri.se:

Stärk din självkänsla & utveckla din inre trygghet

Bli fri från stress

Bli fri från utmattning & få nya krafter

HSP: Följ ditt inre – Hantera känslor, tankar & behov

Personlig utveckling: Bli fri med kraftfulla insikter i psykologi

Relationer & inre styrka: Skapa livsbalans & nå din potential

Öka din självkänsla genom att förstå problemet med superkrafter
Öka din självkänsla genom att förstå problemet med superkrafter

#självkänsla #försvarsmekanism #stress # stolt #känslor #självkänsla #wwwjennyrappblifrise #stresshantering #utbränd #utmattning #acceptans #självförtroende #ACT #lugn #medvetennärvaro #hälsa #livskvalitet #livsglädje #sundavanor #psykologi #självhjälp #måbra #vila #lycka #harmoni #motivation #inspiration