Hur avslappning kan hjälpa dig hantera kriser (1 minuts läsning)

Hur avslappning kan hjälpa dig hantera kriser (1 minuts läsning)

Detta inlägg “Hur avslappning kan hjälpa dig hantera kriser” handlar om vikten av lugnande strategier under utmamande perioder.

Det första steget i att hantera en kris handlar om att använda tekniker för att lugna dig själv. Detta är viktigt för att kunna tänka klart, styra dina tankar och fokusera på vad som är viktigt i ditt liv just nu.

En mycket viktig teknik för att lugna sig är att lära sig slappna av i kroppen. Använd de avslappningstekniker som passar dig för att hjälpa kroppen och det parasympatiska nervsystemet att komma in i ett avslappnat viloläge. Detta slappnar även av det sympatiska nervsystemet – det alerta, kamp/flykt-systemet som är aktivt när vi upplever stress.

En vanlig avslappningsteknik är att gå igenom alla muskelgrupper och spänna dem var och en för sig i 3 sekunder för att därefter slappna av spänningen. På så vis blir man uppmärksam på skillnaden mellan spänt och avslappnat läge. Det är framförallt viktigt att notera så att följande områden är avslappnade: Pannan, käkarna, nacke, axlar, fingrar och tår.

Har du frågor du önskar svar på kan du skriva dem i kommentarsfältet eller maila mig på jennyrapp@jennyrapp.com

Mer information

Hitta mer gratis inspiration om hur du kan bli fri med psykologi på bloggen här https://www.jennyrappblifri.se/blogg/ eller https://www.instagram.com/jennyrappblifri/ samt på den engelska bloggen https://www.jennyrapp.com/

Kurser i personlig utveckling på https://jennyrappblifri.se

Självkänsla: Stärk din självkänsla & utveckla din inre trygghet

Stresshantering: Bli fri från stress

Utmattning: Bli fri från utmattning & få nya krafter

HSP: Följ ditt inre – Hantera känslor, tankar & behov

Personlig utveckling: Bli fri med kraftfulla insikter i psykologi

Relationer & inre styrka: Skapa livsbalans & nå din potential