Ta snabba promenader för att lugna stress (1 minuts läsning)

Ta snabba promenader för att lugna stress (1 minuts läsning)

I detta inlägg “Ta snabba promenader för att lugna stress” följer fler idéer om hur vi kan komma igenom dessa tuffa tider tillsammans.

Det första steget i att hantera en kris handlar om att träna på tekniker för att lugna dig själv. De senaste inläggen har handlat om att lugna dig själv genom att ta kontroll över din andning. Att använda ett lugnande mantra hjälper dig få perspektiv och ger tröst. Dessutom, ett annat viktigt sätt att lugna en stressad kropp och själ är att hålla sig sval eller att värma sig.

 

Ta snabba promenader för att lugna stress

Idag handlar det om raska promenader. Promenader har visat sig mycket effektiva för att minska kortisolnivåer i blodet. Detta är ett av kroppens stresshormon. Promenader innebär även oftast att vi avlägsnar oss från våra stresskällor. En sådan hetsande stresskälla i dessa tider är nyhetsflödet. För övrigt har det visat sig att promenader är särskilt bra när man har jobbiga känslor och tankar. Detta då promenader aktiverar lugnande delar av hjärnan, vilka i sin tur distraherar och skingrar dessa.

Därtill, när vi rör oss ute tvingar vi oss även att ta in omgivningen, vilket vidgar våra perspektiv.

Slutligen, raska promenader får blodet att strömma tillbaka till viktiga delar av hjärnan. Dessa behövs för att du ska kunna prata med dig själv, utvärdera dina handlingsalternativ och styra ditt beteende.

Har du frågor du önskar svar på kan du skriva dem i kommentarsfältet eller maila mig på jennyrapp@jennyrapp.com

Hitta mer gratis inspiration om hur du kan bli fri med psykologi på bloggen här https://www.jennyrappblifri.se/blogg/ eller https://www.instagram.com/jennyrappblifri/ samt på den engelska bloggen https://www.jennyrapp.com/

Kurser i personlig utveckling på https://jennyrappblifri.se:

Självkänsla: Stärk din självkänsla & utveckla din inre trygghet

Stresshantering: Bli fri från stress

Utmattning: Bli fri från utmattning & få nya krafter

HSP: Följ ditt inre – Hantera känslor, tankar & behov

Personlig utveckling: Bli fri med kraftfulla insikter i psykologi

Relationer & inre styrka: Skapa livsbalans & nå din potential