Hur värme kan lugna stress (1 minuts läsning)

Hur värme kan lugna stress (1minuts läsning)

Detta inlägg “Hur värme kan lugna stress” handlar om hur värme kan lugna stress. Det första steget i att hantera en kris handlar om att öva på tekniker för att lugna dig själv.

 

Hur värme kan lugna stress

Tidigare inlägg har handlat om vikten av att lugna sig själv genom att ta kontroll över andningen. Detta då långsam andning med magen är det snabbaste sättet att lugna sig själv. På så vis får du tillgång till dina problemlösningsförmågor. Att dessutom använda ett mantra hjälper dig att få perspektiv och skänker tröst. Ett annat viktigt sätt att lugna en stressad kropp och själ är att kyla ner sig, vilket var ämnet i det förra inlägget.

Även det motsatta fungerar också: att ta ett varmt bad, bada bastu eller dricka varma drycker. Värmen gör att blodkärlen drar sig närmre ytterhuden, vilket kyler ner kroppen. Dessutom upplevs varma drycker som lugnande och tröstande.

Har du frågor du önskar svar på kan du skriva dem i kommentarsfältet eller maila mig på jennyrapp@jennyrapp.com

Hitta mer gratis inspiration om hur du kan bli fri med psykologi på bloggen här https://www.jennyrappblifri.se/blogg/ eller https://www.instagram.com/jennyrappblifri/ samt på den engelska bloggen https://www.jennyrapp.com/

Kurser i personlig utveckling på https://jennyrappblifri.se:

Självkänsla: Stärk din självkänsla & utveckla din inre trygghet

Stresshantering: Bli fri från stress

Utmattning: Bli fri från utmattning & få nya krafter

HSP: Följ ditt inre – Hantera känslor, tankar & behov

Personlig utveckling: Bli fri med kraftfulla insikter i psykologi

Relationer & inre styrka: Skapa livsbalans & nå din potential

Hur värme kan lugna stress
Hur värme kan lugna stress